Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne jaja z majonezem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5-6 szt
ogórek zielony pól szt
rzodkiewki 4-5 szt
rzeżucha garść
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne jaja z majonezem

Jaja obieramy ze skorupek i przekrawamy na połówki . Ogórka obieramy i kroimy na pól plasterki, rzodkiewki myjemy obcinamy listki i ogonki kroimy w plasterki. Szczypiorek drobno kroimy. W kubeczku mieszamy majonez i jogurt naturalny doprawiamy solą i pieprzem.
Na talerzu układamy połówki jajek , polewamy je majonezem na którym rozkładamy szczypiorek, ogórka , rzodkiewki i rzeżuchę .Wszystko posypujemy pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak