Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenne ciasto

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 500 gr
ser ricotta 150 gr
cukier drobny 1/2 szklanki
laska wanilii 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
ser biały z wiaderka 1/2 kg
śmietana 30% 1 szklanka
galaretka cytrynowa 1 szt
barwnik spożywczy do ciast czerwony
biszkopty okrągłe

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenne ciasto

Kroki postępowania

1
galaretkę sporządzić w/g przepisu
Krok 1 - wiosenne ciasto foto
2
żelatynę namoczyć
Krok 2 - wiosenne ciasto foto
3
śmietanę ubić
Krok 3 - wiosenne ciasto foto
4
w misce wymieszać serki razem z cukrem
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż na dwie połówki ,wyskrob nożem czarne ziarenka , dodaj do masy
Krok 4 - wiosenne ciasto foto
5
dodać ubitą śmietanę oraz namoczona żelatynę ,wymieszać
Krok 5 - wiosenne ciasto foto
6
formę zabezpieczyć folią
Krok 6 - wiosenne ciasto foto
7
truskawki pokroić w kostkę
Krok 7 - wiosenne ciasto foto
8
wlać pół białej masy,wstawić na pół godz do lodówki ,następnie wlać galaretkę i ponownie do lodówki,do masy białej dodać barwnik wymieszać, oraz pokrojone truskawki,przełożyć na stężałą galaretkę
Krok 8 - wiosenne ciasto foto
9
ułożyć biszkopty, wcisnąć lekko w masę
zawinąć w folię i na noc schować do lodówki
przed podaniem odwinąć folię położyć talerz i odwrócić ciasto.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!
Krok 9 - wiosenne ciasto foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 24.03.2015 21:50
piękne, pyszne, kolorowe:)
Ada-Gaba 23.03.2015 21:45
pysznie i kolorowo
irenka 23.03.2015 20:24
pyszniutkie ciacho
Renata9 23.03.2015 20:04
Rzeczywiście zapachniało wiosną :-)
agnieszka214 23.03.2015 19:20
fajny deserek mniam
caralajna 23.03.2015 18:47
uwielbiam takie desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak