Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
truskawki świeże
500 gr -
ser ricotta
150 gr -
cukier drobny
1/2 szklanki -
laska wanilii
1 szt -
Żelatyna wieprzowa Prymat
4 łyżeczki -
ser biały
z wiaderka 1/2 kg -
śmietana 30%
1 szklanka -
galaretka cytrynowa
1 szt -
barwnik spożywczy do ciast
czerwony -
biszkopty okrągłe
Przepis i sposób przygotowania wiosenne ciasto
Kroki postępowania




Laskę wanilii rozetnij wzdłuż na dwie połówki ,wyskrob nożem czarne ziarenka , dodaj do masy





zawinąć w folię i na noc schować do lodówki
przed podaniem odwinąć folię położyć talerz i odwrócić ciasto.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!
Komentarze (6)