wiosenne ciasto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    500 gr
  • ser ricotta

    150 gr
  • cukier drobny

    1/2 szklanki
  • laska wanilii

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 łyżeczki
  • ser biały

    z wiaderka 1/2 kg
  • śmietana 30%

    1 szklanka
  • galaretka cytrynowa

    1 szt
  • barwnik spożywczy do ciast

    czerwony
  • biszkopty okrągłe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - wiosenne ciasto foto
galaretkę sporządzić w/g przepisu
Krok 2 - wiosenne ciasto foto
żelatynę namoczyć
Krok 3 - wiosenne ciasto foto
śmietanę ubić
Krok 4 - wiosenne ciasto foto
w misce wymieszać serki razem z cukrem
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż na dwie połówki ,wyskrob nożem czarne ziarenka , dodaj do masy
Krok 5 - wiosenne ciasto foto
dodać ubitą śmietanę oraz namoczona żelatynę ,wymieszać
Krok 6 - wiosenne ciasto foto
formę zabezpieczyć folią
Krok 7 - wiosenne ciasto foto
truskawki pokroić w kostkę
Krok 8 - wiosenne ciasto foto
wlać pół białej masy,wstawić na pół godz do lodówki ,następnie wlać galaretkę i ponownie do lodówki,do masy białej dodać barwnik wymieszać, oraz pokrojone truskawki,przełożyć na stężałą galaretkę
Krok 9 - wiosenne ciasto foto
ułożyć biszkopty, wcisnąć lekko w masę
zawinąć w folię i na noc schować do lodówki
przed podaniem odwinąć folię położyć talerz i odwrócić ciasto.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monikaT83 24.03.2015 21:50
piękne, pyszne, kolorowe:)
Ada-Gaba 23.03.2015 21:45
pysznie i kolorowo
irenka 23.03.2015 20:24
pyszniutkie ciacho
Renata9 23.03.2015 20:04
Rzeczywiście zapachniało wiosną :-)
agnieszka214 23.03.2015 19:20
fajny deserek mniam
caralajna 23.03.2015 18:47
uwielbiam takie desery

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat