Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 litry
ziemniaki 2-3 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
koperku pęczek
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąki 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
fasola szparagowa 200-300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa z koperkiem

Ziemniaki,marchew,pietruszkę obieram i kroję w kostkę,fasolkę kroję na kawałki.Warzywa przekładam do garnka zalewam bulionem,wrzucam liść laurowy,ziele angielskie i gotuję do miękkości.Gdy warzywa są już miękkie zaciągam mąką wymieszaną ze śmietaną,gotuję jeszcze chwilę, dodaję posiekany koperek i doprawiam sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 13.03.2013 09:00
zapachniało wiosną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak