Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa z kalafiora i kapusty

2.0
(10)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wędzone 500 g
kapusta biała 1/2 główki młodej
kalafior 1 młody
ziemniaki 400 g
marchew 4 duże
pietruszka 1 duża
lubczyk świeży
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa z kalafiora i kapusty

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą, posolić i wstawić na palnik. Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę i ugotować w osobnym garnku, w osolonej wodzie.
Krok 1 - Wiosenna zupa z kalafiora i kapusty foto
2
Kalafiora pokroić na drobne części, kapustę poszatkować, marchewki pokroić w kostkę.
Krok 2 - Wiosenna zupa z kalafiora i kapusty foto
3

Gdy woda z mięsem zacznie się gotować, zdjąć szumowiny i dodać pietruszkę, marchew, kapustę, kalafiora i lubczyk.

Krok 3 - Wiosenna zupa z kalafiora i kapusty foto
4
Gotować pod przykryciem na średnim ogniu do czasu, aż warzywa zmiękną. Doprawić solą oraz pieprzem, dodać posiekany koperek.
Krok 4 - Wiosenna zupa z kalafiora i kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak