Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa na rosole

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 2 litry
ziemniaki 0,5 kg
marchew 2 sztuki
kapusta 0,5 główki
kalafior 0,5 kg
rzodkiewka 0,5 pęczka
szczypiorek 0,5 pęczka
kwaśna śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa na rosole

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać i pokroić w niewielką kostkę, marchew pokroić w plasterki.
Krok 1 - Wiosenna zupa na rosole  foto
2
Rosół z wcześniejszego obiadu ( jeśli zostało nam go za mało to trzeba uzupełnić wodą) postawić na palniku, dodać do niego marchew i ziemniaki, gotować kilka minut i dołożyć kalafior podzielony na różyczki i gotować kolejne kilka minut, następnie dodać pokrojoną kapustę i gotować, aż wszystko dostatecznie zmięknie.
Krok 2 - Wiosenna zupa na rosole  foto
3
Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlać do garnka, zagotować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem ziołowym na sam koniec dodać rozdrobnione mięso na którym gotowaliśmy rosół. Podawać gorąca, a przed samym już podaniem posypać plasterkami rzodkiewki i posiekanym szczypiorem.
Krok 3 - Wiosenna zupa na rosole  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.05.2014 17:50
fajna zdrowa zupka :)
cukiereczek 14.05.2014 17:34
bardzo zdrowe składniki
marcia7 14.05.2014 16:45
super jarzynki
adelajda 14.05.2014 15:38
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak