Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa jarzynowa z klopsikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

warzywnego bulionu (może być z kostki) 1,5 l
młodej kapusty białej 500 g
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
duży ziemniak 1 szt
masła 2 łyżki
koperek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Klopsiki

mięsa mielonego np.wieprzowego 400 g
posiekanego szczypiorku 3 łyżki
jajko duże 1 szt
kaszy manny 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa jarzynowa z klopsikami

Jeśli korzystamy z kostki bulionowej to ( 2 kostki rozpuścić w 1,5 litra
gorącej wody). Warzywa oczyścić i pokroić w słupki.Wrzucić do
bulionu,dodać masło i gotować 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Klopsiki: Mięso mielone połączyć z pozostałymi składnikami,doprawić
do smaku solą,pieprzem i papryką. Odstawić na 10 minut. Uformować małe
klopsiki. I gotować w zupie 8 minut. Do zupy dodać koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak