Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa jarzynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 sztuki
mrożone warzywa 1 opakowanie
ziemniaki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa jarzynowa

1/ Do garnka wkładamy obmyte mięso i zalewamy wodą.
Wstawiamy na średnim gazie, aż do momentu zebrania szumowin.
2/ Dodajemy posiekaną nać selera lub pietruszki.
3/ gotujemy przez około 30 minut.
4/ Dodajemy opakowanie mrożonych warzyw (wybór według gustu).
5/ Dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę.
6/ Gotujemy wszystko tak długo aż warzywa będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia21 05.04.2013 19:07
bardzo lubię zupę jarzynową
Bernadeta1 05.04.2013 18:57
szybka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak