Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIOSENNA Z ŁOSOSIEM, JAJKIEM, SELEREM NACIOWYM I SEZAMEM

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 3 łodygi
jajko ugotowane na twardo 2 szt
ogórek zielony 0,5 szt
cebula czerwona 0,5 szt
Cebula suszona Prymat 1 łyżka
ziarna sezamu 1 łyżka
mix sałat 3 garście
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
rzeżucha 2 łyzki
oliwa do skropienia

Przepis i sposób przygotowania na: WIOSENNA Z ŁOSOSIEM, JAJKIEM, SELEREM NACIOWYM I SEZAMEM


1/ Sałatę rozłożyć na większym talerzu. Jajka obrać, pokroić w ćwiartki, ogórka (umyć,nie obierać) pokroić w półplasterki, łososia w drobniejsze kawałki, łodygi selera w plasterki. Wszystkie składniki warz z krążkami cebuli rozłożyć na sałacie, posypać sezamem oraz prażoną cebulką. Doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą. Po wierzchu posypać rzeżuchą i ziołami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 27.03.2015 21:24
fantastyczna sałatka
mysza75 27.03.2015 18:02
co za pyszności i jak kolorowo
luna76 27.03.2015 17:27
fantastyczna!!! :)
marcia7 27.03.2015 15:33
smaczna i kolorowa
norweska20 27.03.2015 15:26
apetycznie ..i jak kolorowo
jagoda5913 27.03.2015 13:58
Pięknie i zdrowo
gosia56 27.03.2015 11:40
super kolorowa sałatka;)
V_kuchareczka 27.03.2015 11:01
pysznie wygląda
bertpvd 27.03.2015 10:34
pięknie podane i pewnie smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak