Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna surówka z rzodkiewką

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 szt
rzodkiewka 1 pęczek
jabłko 1 szt
cebula 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
groszek konserwowy 1/3 szkl
szczypiorek usiekany 2-3 łyżki
jogurt naturalny 1/4 szkl
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna surówka z rzodkiewką

Jabłko obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Cebulę drobno posiekać. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Umytą rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jogurt wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane warzywa włożyć do miski, dodać zieleniną, osączony z zalewy groszek, połączyć z jogurtem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 05.01.2014 11:47
pyszna surowka
olkaaa 06.08.2013 07:46
bardzo fajna
Iwusia 05.08.2013 23:30
samo zdrowie i jakie kolorowe
LoLa 03.08.2013 09:55
kolorowo więc smacznie
Alex_M 02.08.2013 16:23
super suroweczka :)
mela25 02.08.2013 13:40
super przepis
Megg 02.08.2013 10:53
lekka i smaczna suróweczka
joanna__s 02.08.2013 09:35
Pyszna, lekka sałatka.
Ola1984 02.08.2013 07:39
Świetna surówka.
gosia1988 02.08.2013 07:14
smacznie i kolorowo
babajaga1969 01.08.2013 23:57
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak