Wiosenna sałatka ze szpinakiem i polędwicą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    1 garść
  • sałata masłowa

    2-3 liście
  • pomidor malinowy

    1 szt
  • polędwica łososiowa

    5 plastrów
  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę masłową i szpinak płuczemy, osuszamy. Sałatę szarpiemy na mniejsze kawałki i wraz ze szpinakiem układamy na talerzu. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kąski - półksiężyce, układamy między zieleniną. Pomiędzy całość układamy zrulowane kąski polędwicy łososiowej. Całość podajemy oprószając posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasnaj 17.05.2015 21:06
bardzo takie lubię
Gracer 17.05.2015 21:02
super przepis
IlonaAlbertos 17.05.2015 20:29
Smaczna i lekka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat