Wiosenna sałatka z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron grube wstążki

    200 g
  • jajka ugotowane na twardo

    2 szt
  • cieciorka konserwowa

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • pieczarki marynowane

    1 słoiczek
  • pierś z kurczaka

    200 g
  • szpinak mrożony

    150 g
  • majonez tradycyjny

  • chrzan ze słoika

    1 łyżeczka
  • masło

  • sól do smaku

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu,odsączyć,ostudzić.Filet
oczyścić, pokroić w paski,usmażyć na maśle.W garnku rozgrzać
masło,wrzucić mrożony szpinak i dusić do odparowania wody.
Jajka pokroić na ćwiartki.Cieciorkę,kukurydzę,pieczarki odsączyć z
zalewy.Pieczarki pokroić w plasterki.

Wszystkie składniki, oprócz jajek, połączyć z majonezem i z ostrym chrzanem , doprawić do smaku solą i pieprzem. Na wierz sałatki położyć ćwiartki jajka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat