Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z jajkiem , cieciorką i rzodkiewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 1 szt
awokado 1 szt
ogórek zielony 1 szt
pomidor 2 szt
tabasco
olej lniany
sól do smaku
jajko 3 szt
rzodkiewka 1/2 pęczka
szynka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z jajkiem , cieciorką i rzodkiewką

Cieciorkę odsączamy z zalewy . Awokado obieramy , wyciągamy pestkę i kroimy w kostkę. Rzodkiewki myjemy ,odcinamy końce i kroimy w plasterki. Ogórka zielonego dobrze myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w większą kostkę. Jajka gotujemy na miękko.Rozdrabniamy nożem i dodajemy do sałatki. Szynkę kroimy w kostkę. Dodajemy sól, tabasco i olej lniany. Mieszamy. Chłodzimy i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak