Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z awokado

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata masłowa 1/2 główki
awokado 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
rzodkiewka kilka sztuk
pieczarki 5 szt
masło 1 łyżka
szczypiorek 2 łyżki siekanego
sezam 1 łyżka
słonecznik łuskany 1 łyżka
sok z cytryny z połówki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z awokado

Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki, układamy na dużym talerzu. Pieczarki (umyte i oczyszczone) kroimy w plasterki i smażymy na rumiano na maśle, studzimy. Awokado przecinamy na pół,obieramy i kroimy wzdłuż na paski, układamy na sałacie, skrapiamy sokiem z cytryny. Między cząstki awokado kładziemy ćwiartki jajek, posypujemy pieczarkami. Rzodkiewki kroimy w plasterki i układamy na sałatce. Na suchej patelni prażymy słonecznik i sezam , posypujemy sałatkę. Oprószamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 22.01.2017 07:55
super propozycja
aga3103 22.01.2017 07:46
Uwielbiam awokado, więc sałatka na pewno pyszna
Renata9 21.01.2017 22:18
Kolorowa i smaczna
Olga_SK 21.01.2017 19:17
Pięknie wygląda :D
cukiereczek 21.01.2017 19:01
to prawda wiosenna i taka apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak