Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka śledziowa z gruszka i jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
płaty śledziowe solone 4 szt
pomidorki koktajlowe żółte 5 szt
pomidorki cherry 5 szt
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
gruszka 1 szt
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka śledziowa z gruszka i jajkiem

Śledzie moczymy w odzie ok 1 godziny. Po tym czasie osuszamy je i kroimy w paseczki . Gruszkę dobrze myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Pomidorki myjemy osuszamy , kroimy na połówki. Czosnek niedźwiedzi myjemy , osuszamy i kroimy w paseczki . Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w duża kostkę. Składniki mieszamy z sobą. Kropimy olejem i chłodzimy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 30.03.2016 19:33
fajna sałateczka
olkaaa 30.03.2016 17:38
ciekawy pomysł
Konczi 30.03.2016 15:46
bardzo ciekawe połączenie smaków
cukiereczek 30.03.2016 15:08
sałatka rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak