Wiosenna sałata z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata zielona

    1 główka
  • ogórek zielony

    0,5 szt.
  • suszone pomidory

  • ser pleśniowy niebieski

  • szczypiorek

  • olej

  • Musztarda francuska Prymat

  • sok z cytryny

  • ocet winny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć i porwać na kawałki. Ogórek, pomidory suszone i ser pokroić według uznania.
Przygotować sos vinegrette:
łyżeczkę musztardy francuskiej wymieszać z olejem, octem balsamicznym. Dodać odrobinę soku z cytryny, sól i pieprz.
Polać sałatę.
joanna__s
Można dodać sos z torebki. Wystarczy wymieszać z wodą i olejem. Sałatę należy polać tuż przed podaniem. Inaczej oklapnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat