Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałata z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata zielona 1 główka
ogórek zielony 0,5 szt.
suszone pomidory
ser pleśniowy niebieski
szczypiorek
olej
Musztarda francuska Prymat
sok z cytryny
ocet winny
sól
pieprz

Porada

Można dodać sos z torebki. Wystarczy wymieszać z wodą i olejem. Sałatę należy polać tuż przed podaniem. Inaczej oklapnie.

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałata z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami

Sałatę umyć i porwać na kawałki. Ogórek, pomidory suszone i ser pokroić według uznania.
Przygotować sos vinegrette:
łyżeczkę musztardy francuskiej wymieszać z olejem, octem balsamicznym. Dodać odrobinę soku z cytryny, sól i pieprz.
Polać sałatę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak