Wiosenna przekąska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    25-30 dag
  • jaja na twardo

    2 sztuki
  • serek topiony

    2 sztuki
  • pieczarki

    20 dag
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • ogórek konserwowy Smak

    2 sztuki
  • sól do smaku

    wg uznania
  • pieprz ziołowy

    do smaku
  • szczypior

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnuszku zagotować wodę i do gotującej włożyć ser w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, lekko podgrzewać do momentu,aż ser będzie miękki.
Wyjąć ser na deskę lub stolnicę i wałkiem rozwałkować go formując prostokąt.
Pieczarki obrać, drobno posiekać, włożyć na patelnię,lekko osolić i smażyć do odparowania wody. Do pieczarek włożyć serki topione, i dokładnie wymieszać ciągle podgrzewając.Ja serki się roztopią zawartość patelni przełożyć do miseczki.Jajka ugotowane na twardo i ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę,natkę umyć i posiekać,wszystko wymieszać ,doprawić solą i pieprzem do smaku.
Farsz wyłożyć na ser,zwinąć jak roladę,zawinąć w folię i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Szczypior umyć,posiekać wyłożyć nim półmisek,roladę pokroić w plastry,ułożyć na szczypiorze i podawać jako przekaskę.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 17.08.2014 09:25
Czasami wraca się do starych przepisów Basiu:)
barbara11561 17.05.2014 12:35
przypomniałaś mi coś pysznego,czego dawno nie robiłam:)
Krysia_S 22.04.2014 11:37
Ładnie wygląda ta przekąska ;)
Wiktoria29 22.04.2014 09:00
ciekawy pomysł , pięknie podany
Christopher 22.04.2014 08:58
Piękna prezentacja.
Alex_M 22.04.2014 08:47
rewelacyjna propozycja :)
Pani Domu 22.04.2014 08:09
bardzo ładna przekąska
Renata9 22.04.2014 08:08
pyszna przekąska
2milutka 22.04.2014 07:43
Apetycznie!
gosia47-47 22.04.2014 06:38
ojej, ale piękne, aż ślinka cieknie :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat