Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenna potrawka z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 4 woreczki
kostka mięsna 1
marchewka 3
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 3
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
wędlina do smaku
mięso do smaku
czosnek kilka ząbki
olej do smażenia
ogórki konserwowe 3-4
kukurydza w puszce 1
sól do smaku
szczypiorek do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenna potrawka z ryżem

Ryż gotujemy wg. przepisu.
Do garnka wlewamy 1,5 szkl. wody, wrzucamy, liść, ziarniste przyprawy, kostkę mięsną i pokrojoną w słupki marchewkę. Gotujemy do miękkości.
Na patelnię wlewamy kilka łyżek oleju, posiekany czosnek, pokrojone wędliny, następnie obrane i pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.
Gdy ryż się ugotuje wysypujemy go z woreczków.
Do garnka wrzucamy: ryż, mięso razem z tłuszczem i ogórkami oraz marchewkę razem z bulionem.
Stawiamy na bardzo wolnym ogniu i mieszamy często aby się nie przypaliło.
Dusimy do momentu gdy wywar wyparuje.
Pod koniec duszenia wrzucamy osączoną kukurydzę i drobno pokrojony szczypiorek, doprawiamy wg. uznania.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 04.08.2013 23:13
z tego co widać to raczej dobre :]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak