Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna pierś z kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gra,
jabłko 2 sztuki
keczup pikantny 6 łyżek
dżem śliwkowy 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3 łyżki
papryka mielona 1 łyżka
sól
pieprz
delikat

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka oraz jabłka potnij w kostkę.
Krok 1 - Wiosenna pierś z kurczaka foto
2
Marynata: przyprawy, ketchup oraz dżem zmieszaj razem.
Krok 2 - Wiosenna pierś z kurczaka foto
3
W rękawie do pieczenia umieść pierś, jabłka i marynatę.
Zmieszaj razem.
Krok 3 - Wiosenna pierś z kurczaka foto
4
Tak przygotowane mięso włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st.C Piecz ok 50 minut.
Krok 4 - Wiosenna pierś z kurczaka foto
5
Podawaj w zestawieniu np. ziemniaków oraz warzyw gotowanych na parze.

Smacznego:)
Krok 5 - Wiosenna pierś z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

konrad 08.04.2013 10:24
Pycha !!!!!!
iwi 07.04.2013 22:09
Pyszny obiadek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak