Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna botwinka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
ziemniaki 4 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/6 sztuki
czosnek 3 ząbki
śmietana 30% 50 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
ocet winny
koperek 1/4 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna botwinka

Kroki postępowania

1
Marchew, seler, pietruszkę i buraki zetrzeć na grubych oczkach. Zagotować. Posłodzić.
Krok 1 - Wiosenna botwinka foto
2
Po kilku minutach dodać posiekane liście i łodygi botwinki. Dodać też drobno posiekany czosnek.
Krok 2 - Wiosenna botwinka foto
3
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 3 - Wiosenna botwinka foto
4
Gotować do miękkości. Dodać śmietankę.
Krok 4 - Wiosenna botwinka foto
5
Dodać posiekany koperek, sól, cukier, pieprz oraz ocet do smaku.
Krok 5 - Wiosenna botwinka foto
6
Wymieszać. Podawać na gorąco.
Krok 6 - Wiosenna botwinka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.06.2015 10:26
bardzo apetyczna zupa
gosia56 10.06.2015 08:21
Dzisiaj gotuję taką podobną zupkę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak