Wino z pszenicy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pszenica

    2 kg
  • cukier

    2 kg
  • woda

    5 l
  • drożdże świeże

    2 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą starannie pszenice wsypać do gąsiora, zalać przegotowaną i ostudzoną wodą. Wsypac cukier i drożdze, wymieszać i zakorkować. Po upływie 9 dni zamieszać i zostawić na następne 9 dni, po czym można zlewać do butelek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat