Wino z pszenicy

Wino z pszenicy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pszenica

    2 kg
  • cukier

    2 kg
  • woda

    5 l
  • drożdże świeże

    2 dkg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wino z pszenicy

Umytą starannie pszenice wsypać do gąsiora, zalać przegotowaną i ostudzoną wodą. Wsypac cukier i drożdze, wymieszać i zakorkować. Po upływie 9 dni zamieszać i zostawić na następne 9 dni, po czym można zlewać do butelek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat