Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wino z pszenicy

3.0
(12)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pszenica 2 kilogramy
cukier 2 kilogramy
woda 5 litrów
drożdże 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wino z pszenicy

Umytą starannie pszenicę wsypać do gąsiora, zalać przegotowaną i ostudzoną wodą. Wsypać cukier i drożdże, wymieszać i zakorkować. Po upływie 9 dni zamieszać i zostawić na następne 9 dni, po czym można zlewać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

michalolsztyn 17.09.2018 18:26
Robię wino pierwszy raz i po 18 dniach ma smak octowy. Co proponujecie? I drugie pytanie, jakich drożdży używacie?
16.02.2014 16:20
nie wszyscy wiedzą że do pszenicy nie trzeba dodawać drożdży bo pszenica ma je w sobie
wojr63 11.06.2012 18:01
boskie
marta34 01.05.2012 19:16
muszę spróbować
treonina 09.04.2012 00:12
robiłam takie wino :-) naprawdę jest dobre polecam!
Damian10 08.04.2012 22:18
kiedyś zdarzyło mi się zrobić coś podobnego jednak dodałem 1,5 kg cukru ,z chęcią wypróbuje twój ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak