wino głogowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głóg

    1 litr
  • woda

    5 litr
  • drożdże

    30 dag
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Głóg myjemy, wsypujemy do butli. Wodę zagotować z cukrem, gdy ostygnie do 30 stopni dodajemy drożdże i mieszamy. Zalewamy głóg. Odstawiamy na ok 4 tyg do ciepłego. Butle zamykamy korkiem z rurką fermentacyjną. Gdy owoce opadną przelewamy do butelek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat