Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WINNA SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PAPRYKĄ I KUKURYDZĄ

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 800 gram
papryka czerwona 250 gram
kukurydza w puszce 100 gram
natka pietruszki 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki(biały)
cukier 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
szalotka 50 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: WINNA SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PAPRYKĄ I KUKURYDZĄ

Kapustę pekińską pokroić dodać sól morską,wymieszać i odstawić. W tym czasie osączyć kukurydzę z zalewy,pokroić w kostkę szalotki i czerwoną paprykę,posiekać natkę pietruszki dodać do kapusty.Wymieszać wstępnie wszystkie składniki i doprawić surówkę do smaku białym octem winnym,cukrem,świeżo mielonym pieprzem oraz oliwą z pierwszego tłoczenia,ponownie wymieszać i odstawić na 10 minut aby smaki się połączyły.Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.03.2014 09:53
kolorowa i smaczna :)
kate.500 21.02.2014 08:25
pyszna ta surowka
Katarzyna/kate1980 31.01.2014 15:45
świetna suróweczka
aginaa 31.01.2014 08:17
zdrowa i kolorowa
Krystyna32 30.01.2014 06:09
pyszna surówka
Ada-Gaba 28.01.2014 07:28
smaczna i kolorowa surówka, fajne połączenie składników
anemon 27.01.2014 19:36
Bardzo lubię takie kolorowo apetyczne surówki.
Rafał10 27.01.2014 18:56
lubię takie zdrowe surówki :)
patryska76 27.01.2014 17:19
Uwielbiam takie surówki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak