Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winna polędwica

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dag
różnokolorowe papryki 3
wino białe 125 ml
wino czerwone 125 ml
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Winna polędwica

Polędwicę umyć, pokroić na plasterki. Masło rozpuścić na dużej patelni i zarumienić na nim mięso po obu stronach. Oprószyć solą oraz pieprzem kajeńskim. Polędwicę zalać winem i dusić pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w poprzek na bardzo cienkie plasterki, a następnie włożyć je do mięsa. Dusić jeszcze 20 minut. Podawać z zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 21.12.2012 17:01
pycha
M. Monroe 12.12.2012 23:41
również tak robię
TEtalicha 01.10.2012 21:57
bardzo ciekawa
moni0212
moni0212 28.08.2012 00:20
super
Dorota59 02.07.2012 10:16
musi być bardzo smaczne
olkaaa 28.06.2012 08:24
muszę spróbować
Dorian 13.06.2012 11:13
aromatyczna
mirosława4 19.04.2012 21:25
smaczne
gosia47-47 24.02.2012 17:44
pycha
iwona332 05.08.2011 11:11
super
Ania67 24.03.2011 14:48
wykwintnie
pawel007 09.09.2010 09:54
pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak