Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wilgotne ciasto z truskawakami i rabarbarem pod kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dkg
mąka 4 szklanki
cukier 2 szklanki
jaja 4 szt
mleko szklanka
proszek do pieczenia łyżka
truskawki 30 dkg
rabarbar szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wilgotne ciasto z truskawakami i rabarbarem pod kruszonką

Z margaryny, mąki i cukru robimy kruszonkę. Odkładamy jej dwie szklanki na bok,resztę przekładamy do miski. W osobnej misce ucieramy jaja z mlekiem, proszkiem do pieczenia i kruszonką którą mamy w misce. Ciasto wylewamy na kwadratową formę do pieczenia którą natłuszczamy olejem i wysypujemy bułką tartą. Na ciasto układamy połówki truskawek oraz rabarbar (pół szkl) pokrojony w kostkę. Obsypujemy obficie kruszonką odłożoną w dwóch szklankach. Pieczemy 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 30.05.2013 20:38
kocham takie ciasta
caralajna 29.05.2013 17:51
pycha, lubię takie ciasta z sezonowymi owocami
Alex_M 25.05.2013 10:48
wspaniale ciacho!
Róża1 25.05.2013 10:19
zgadzam się z powyższymi komentarzami:-)
reniatka 22.05.2013 10:49
fajne wiosenne ciasto
TEtalicha 22.05.2013 10:44
rabarbar+truskawk+kruszonka =wysmienity smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak