Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wilgotne ciasto z polewą czekoladową

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

jajko 2 sztuki
mąka 150 gram
kakao 30 gram
masło 100 gram
cukier 150 gram
mleko 150 ml
rodzynki 50 gram

polewa

czekolada gorzka 50 gram
śmietanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wilgotne ciasto z polewą czekoladową

Kroki postępowania

1
Do garnuszka wlać mleko, dodać masło, cukier oraz kakao. Podgrzać wszystko do rozpuszczenia i połączenia się składników. Odstawić do przestudzenia.
Krok 1 - Wilgotne ciasto z polewą czekoladową foto
2
Następnie do połączyć z przesianą mąką z proszkiem. Dodać żółtka i rodzynki, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Wilgotne ciasto z polewą czekoladową foto
3
Z białek ubić pianę, i delikatnie połączyć ją z ciastem. Ciasto przelać do keksówek – piekłam w dwóch mniejszych. Piec w ok. 40min., do tzw. suchego patyczka w 180st. C.
Krok 3 - Wilgotne ciasto z polewą czekoladową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 08.11.2014 18:12
lubię takie ciacha :)
noninka77 08.11.2014 14:41
Pyszności :)
dodi 08.11.2014 14:39
pychotki, mniam
Anna133 08.11.2014 12:56
wygląda pysznie
kasia.s 08.11.2014 12:29
mój faworyt:)
agnieszka214 08.11.2014 11:09
nabrałam smaka na ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak