Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wilgotne ciasto szpinakowo-kokosowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 125 g
wiórki kokosowe 75 g
szpinak mrożony 450 g
cukier trzcinowy 1/2 szklanki
cukier brązowy z wanilią 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 pełna łyżeczka
olej rzepakowy 75 ml
mleko ok.150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wilgotne ciasto szpinakowo-kokosowe

Kroki postępowania

1
Szpinak przekładamy na sitko wyłożone gazą, czekamy aż się rozmrozi.
Następnie zwijamy gazę i odciskamy sok, ale nie do suchych wiórków. Soku nie wylewamy, jest to doskonała podstawa do pierogów.
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/388526/zielone-pierogi-z-fasolka-adzuki.html
Krok 1 - Wilgotne ciasto szpinakowo-kokosowe foto
2
Mąkę łączymy z wiórkami kokosowymi, dwoma rodzajami cukru, sodą.
Mleko mieszamy z olejem. Do mąki dodajemy szpinak, zalewamy mlekiem z olejem i wszystko razem mieszamy łyżką.
Krok 2 - Wilgotne ciasto szpinakowo-kokosowe foto
3
Formę u mnie 35 X 9 cm smarujemy margaryną ,możemy delikatnie podsypać mąką.
Ciasto wykładamy do formy i pieczemy w 180 C ok.50 minut.
Ciasto jest bardzo wilgotne i smaczne. Polecam.
Krok 3 - Wilgotne ciasto szpinakowo-kokosowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martynkacytrynka 11.11.2016 09:13
Interesujący przepis
Babeczka35 10.11.2016 22:04
Ciekawe ciasto.
sezamek 10.11.2016 20:34
zabieram :)
Docherro 10.11.2016 19:40
bardzo ciekawy przepis:)
Beatris 10.11.2016 19:37
Ciekawe, oryginalne ciasto, zjadłabym kawałeczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak