Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wileńska zupa koperkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek posiekany 3 łyżki
jajko 2 szt
śmietana 120 ml
masło 1 łyżka
mąka 3 łyżki
porcja włoszczyzny
sól
woda 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Wileńska zupa koperkowa

Z obranej włoszczyzny ugotować wywar a następnie odcedzić. Z maki, jaj i odrobiny wody przygotować ciasto i wlewać je powoli na wrzący wywar. Gdy kluseczki wypłyną, odstawić garnek z ognia, dodać masło i drobno posiekany świeży koperek. Przyprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 23.02.2014 09:26
ciekawy przepis, do wyprobowania
mirosława4 24.01.2014 15:04
bardzo dobra szczególnie te kluseczki :)
ankaryba 09.10.2013 08:09
lubię takie zupki :-)
Katarzyna59 25.09.2013 07:33
apetyczna zupkka
IZABELA29 27.08.2013 08:32
takie bardzo lubię
ben-ka 26.08.2013 12:32
Ciekawy przepis,takiej zupy nie jadłam.
m1monika 23.07.2013 08:13
smaczna zupka :-)
Angelika10 17.07.2013 00:14
fajna zupka
Rybciia 18.06.2013 10:44
smaczna :-)
Wacław 03.04.2013 21:39
lubie zupy a ta zapowiada sie pysznie
Bernadeta1 19.02.2013 11:30
musi być delikatna i bardzo smaczna
berys18 30.01.2013 09:28
bardzo fajna zupa
Seba 22.01.2013 08:45
fajna
Wafelek2601 22.10.2012 12:43
Pyszna
Grazyna0211 12.08.2012 17:28
świetnie się zapowiada
Aneta41 17.06.2012 20:08
super
olkaaa 24.05.2012 07:24
chętnie spróbuję
Kas2 23.05.2012 21:55
brzmi apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak