Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny tatar ze śledzia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

płaty śledziowe 5 sztuk
cebula czerwona 1 sztuka
ogórki kiszone 4 sztuki
grzybki marynowane 1 mały słoiczek
pieprz 1/2 małej łyżeczki

Sos

musztarda 2 łyżki
miód 1 łyżka
olej 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Do dekoracji

szczypior

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny tatar ze śledzia

1.Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie około 30 minut.
2. Ogórki obrać ze skórki. Ogórki, grzyby, śledzie i cebulę pokroić w drobną kostkę.
3. Składniki na sos wymieszać. Do sosu dodać pokrojone składniki, doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać. Przełożyć do małych miseczek i schłodzić w lodówce najlepiej całą noc.
4. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 23.04.2015 16:18
Polecam :)
jagoda5913 23.04.2015 12:16
Dobry pomysł
barbara11561 23.04.2015 09:21
świetna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak