Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wigilijny kompot z suszu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 100 g,+ susz wigilijny 1 op,
woda zimna 1,5 litra,
sok z cytryny
cukier do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: wigilijny kompot z suszu

Wodę wlać do garnka , dodać namoczone odsączone owoce ( susz wigilijny) doprowadzić do zagotowania.
Dodać śliwki i dalej gotować.
Zmniejszyć ogień i gotować około 10 minut, dodać cukier oraz sok z cytryny albo odrobina kwasku cytrynowego.
Gotować jeszcze około 5 - 10 minut.
Dobrze schłodzić.
Schłodzony kompot przelać do wysokiego dzbanka szklanego i podać na świąteczny stół .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:10
raz do roku powinien byc.
Jagódka17
Jagódka17 27.12.2017 16:09
zdecydowanie mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak