Wigilijny, kiszonybarszcz czerwony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    2 kg
  • woda

    2 l
  • wywar z grzybow

    2 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • chleb

    kilka kromek
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki kroimy w plasterki, kostkę, zalewamy przegotowaną wodą, na wierzchu ukłądając kilka kromek chleba. Odstawiamy na 8-9 dni, od czasu do czasu zmieniając chleb. PO tym czasie barszcz odcedzamy, zagotowujemy, doprawiamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 02.03.2012 21:14
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat