Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny karp w ziołowej panierce, czyli przepis inny niż wszystkie
Wykonanie
Natkę z pietruszki, koper, szczypiorek drobno posiekać, przełożyć do kielicha malaksera i zmiksować.
Karp przygotowany w nowej odsłonie to zdecydowanie przepis inny niż wszystkie i z pewnością stanie się hitem wigilijnej kolacji. Ryba przygotowana w chrupiącej panierce z aromatycznego koperku, pachnącej natki z pietruszki i wyrazistego szczypiorku uświetni każdą świąteczną kolację.
karpia dzwonka | 4 sztuki |
jajko | 1 sztuka |
mąka | 4 duża łyż. |
olej | 6 duża łyż. |
masło | 6 duża łyż. |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 3 szczypta |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | 1 szczypta |
koper | 0,5 pęczka |
szczypior | 0,5 pęczka |
natka pietruszki | 0.5 pęczka |
kajzerka | 1 sztuka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 3 szczypty |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 2 szczypty |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: