Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny karp smażony

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp dzwonka 15 sztuk
jaja 3-4 sztuki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 saszetki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Porada

Zawsze na godzinę przed przygotowaniem karpia moczę go w mleku, a następnie opłukuję. Dzięki temu nie ma "mułowatego" posmaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny karp smażony

1. Karpia obficie posypujemy przyprawą do ryb i odstawiamy na 10 minut.

2. Po tym czasie rybę maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po około 5 minut z każdej strony (aż się ładnie zrumieni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 25.12.2014 19:39
Wspaniale zrumieniony - uwielbiam taką chrupiącą skorupkę na karpiu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak