Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny barszczyk z uszkami
Kroki postępowania
Po upływie tego czasu należy je rozwałkować na placek o grubości około 4 milimetry.
Za pomocą szklanki wycinamy z niego koła.
pietruszka | 3 korzenie |
buraki czerwone | 1/2 kg |
marchew | 2 sztuki |
seler | 1/2 bulwy |
koper | 1 pęczek |
por (biała część) | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
grzyby suszone | 1 sztuka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
czosnek | 1 ząbek |
majeranek | 1 łyżka |
ocet winny | 1 łyżka |
cukier | 1 łyżeczka |
sól | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 2 szczypty |
woda mineralna | 2 szklanki |
mąka pszenna | 3 szklanki |
sól | 1 łyżeczka |
olej | 1/2 szklanki |
grzyby suszone | 30 dag |
pieczarki | 20 dag |
cebula | 1 sztuka |
sól | 1/2 łyżeczki |
pieprz | 2 szczypty |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: