Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny barszczyk czerwony na zakwasie z uszkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
chleb żytni 3 skórki z chleba
czosnek 10 duzych zabków
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 3
sól szczypta
woda 0,5 l
tabasco 3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny barszczyk czerwony na zakwasie z uszkami

Zakwas:
buraki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wsypać do dużego 2-3 litrowego słoika. Dodać resztę składników. Słój nakryć szczelnie gazą i trzymać tak ok 2 tygodni.

Barszczyk:
Wodę zagotować wraz dolać 0,5 litra barszczu ( można zwiększyć proporcje wody i barszczu)przyprawić solą i dobrze pieprzem oraz 3 kroplami tabasco. Podawać z uszkami wg przepisu :
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/262909/uszka-z-grzybami.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 31.12.2012 16:32
pycha
pajbek 31.12.2012 12:55
Super :-)
Mysiunia 31.12.2012 09:58
z dodatkiem tabasco :) Taki barszczyk na pewno był smaczny :)
miroslawa 31.12.2012 04:12
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak