Wigilijny barszcz czerwony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burak

    3
  • borowik suszony

    50 gram
  • ziele angielskie

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek

    do smaku
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki umyj i obierz, przekrój na połówki. Gotuj je około 1,5 godziny z dodatkiem soli, ziela angielskiego, ziaren pieprzu i pokrojonymi w plasterki ząbkami czosnku. Na koniec dopraw barszcz suszonym majerankiem i sokiem z cytryny.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat