Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny barszcz czerwony

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 3-4
woda 3 l
koncentrat barszczu czerwonego 330 ml
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
czosnek 3-4 ząbki
Czosnek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Buraczki myjemy , obieramy , kroimy dowolnie , zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu około 20-30 minut .Dodajemy listek , ziele i czosnek 9przed gotowaniem oczywiście).
Krok 1 - Wigilijny barszcz czerwony foto
2
Wsypujemy kwasku , wówczas wywar nie będzie jasny , solimy , pieprzymy , wsypujemy czosnku dla poprawienia smaku .
Krok 2 - Wigilijny barszcz czerwony foto
3
Dolewamy przyprawy w płynie oraz wlewamy koncentrat barszczu , gotujemy jeszcze przez 10 minut .Brszcz przykrywamy pokrywką , wynosimy w chłodne miejsce .
Krok 3 - Wigilijny barszcz czerwony foto
4
Barszcz będzie miał intensywny , ciemny, bordowy kolor .
Krok 4 - Wigilijny barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 30.12.2013 18:48
O barszczyk!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak