Wigilijny barszcz czerwony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    3-4
  • woda

    3 l
  • koncentrat barszczu czerwonego

    330 ml
  • liść laurowy

    3
  • ziele angielskie

  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • czosnek

    3-4 ząbki
  • Czosnek suszony Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wigilijny barszcz czerwony foto
Buraczki myjemy , obieramy , kroimy dowolnie , zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu około 20-30 minut .Dodajemy listek , ziele i czosnek 9przed gotowaniem oczywiście).
Krok 2 - Wigilijny barszcz czerwony foto
Wsypujemy kwasku , wówczas wywar nie będzie jasny , solimy , pieprzymy , wsypujemy czosnku dla poprawienia smaku .
Krok 3 - Wigilijny barszcz czerwony foto
Dolewamy przyprawy w płynie oraz wlewamy koncentrat barszczu , gotujemy jeszcze przez 10 minut .Brszcz przykrywamy pokrywką , wynosimy w chłodne miejsce .
Krok 4 - Wigilijny barszcz czerwony foto
Barszcz będzie miał intensywny , ciemny, bordowy kolor .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rycerz 30.12.2013 18:48
O barszczyk!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat