Wigilijne śledzie wileńskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    3 szt.
  • cytryna

    1 sztuka
  • papryka

    1-2 szt. pikatna suszona
  • oliwa

  • matijasy

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie dzilimy na niewielkie kawałki, zalewamy sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, dobrze mieszamy, pozostawiamy na pół godziny. Cebulę kroimy w drobną kostkę. W misce ukłądamy warstwami: cebula, kawałki matiasów,posypujemy suszonym oregano i odrobiną rozdrobnionej papryczki, polewamy oliwą. Ostatnoią warstwą powinna byc cebula. Najlepiej smakuje na następny dzień jak smaki się przegryzą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat