Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne paszteciki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki
mleko 1,5 szkl
woda 0,5 szkl
jaja 1 szt
mąka pszenna do zagęszczenia
sól szczypta
Farsz:
pieczarki 1/2 kg
cebula biała 1 szt
olej do smażenia
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz mielony dosmaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne paszteciki

Kroki postępowania

1
Mleko i wodę miksujemy z jajkami , dodajemy sól i mąkę pszenną tworząc ciasto naleśnikowe. Smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanym oleju. Na każdym naleśniku układamy farsz przygotowany z cebuli drobno pokrojonej i zeszklonej, a następnie przesmażonej z pieczarkami pokrojonymi w plasterki i doprawionych do smaku solą i mielonym pieprzem. Zwijamy w paszteciki.
Krok 1 - Wigilijne paszteciki foto
2
Zwinięte paszteciki panierujemy w jajku, a następnie bułce tartej.
Krok 2 - Wigilijne paszteciki foto
3
Tak przygotowane paszteciki smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju aż nabiorą chrupiącej złotej skórki. Podajemy jako dodatek do barszczu chociaż same świetnie smakują.
Krok 3 - Wigilijne paszteciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 15.12.2014 12:36
smakowity pasztecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak