Wigilijne paszteciki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

  • mleko

    1,5 szkl
  • woda

    0,5 szkl
  • jaja

    1 szt
  • mąka pszenna

    do zagęszczenia
  • sól

    szczypta
  • Farsz:

  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula biała

    1 szt
  • olej

    do smażenia
  • jaja

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • sól

    do smaku
  • pieprz mielony

    dosmaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wigilijne paszteciki foto
Mleko i wodę miksujemy z jajkami , dodajemy sól i mąkę pszenną tworząc ciasto naleśnikowe. Smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanym oleju. Na każdym naleśniku układamy farsz przygotowany z cebuli drobno pokrojonej i zeszklonej, a następnie przesmażonej z pieczarkami pokrojonymi w plasterki i doprawionych do smaku solą i mielonym pieprzem. Zwijamy w paszteciki.
Krok 2 - Wigilijne paszteciki foto
Zwinięte paszteciki panierujemy w jajku, a następnie bułce tartej.
Krok 3 - Wigilijne paszteciki foto
Tak przygotowane paszteciki smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju aż nabiorą chrupiącej złotej skórki. Podajemy jako dodatek do barszczu chociaż same świetnie smakują.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 15.12.2014 12:36
smakowity pasztecik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat