Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne gołąbki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście z białej kapusty 8-10 szt
pieczarki 500 g
ryż biały 200 g
masło 1 łyżeczka
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne gołąbki

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, kroimy w spora kostkę i podduszamy na łyżce masła z odrobiną soli i magii.
Krok 1 - Wigilijne gołąbki foto
2
Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Przesypujemy do miski. Cebulę białą obieramy i drobno siekamy, podsmażamy na złoty kolor na łyżce oliwy, Do ryżu dodajemy pieczarki oraz cebulę, doprawiamy wszystko pieprzem i dokładnie mieszamy
Krok 2 - Wigilijne gołąbki foto
3
Przygotowany farsz zawijamy w liście kapusty, które ciasno układamy w garnku, zalewamy około 1 szklanką wody, delikatnie oprószamy solą i podduszamy to pod przykryciem przez około 30 minut. Gołąbki są mięciutkie i mają swój świąteczny smak
Krok 3 - Wigilijne gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 01.01.2013 18:00
świetna propozycja :)
Sylwia26 01.01.2013 13:38
mniam
pajbek 01.01.2013 13:35
Super te gołąbki :-)
Konczi 01.01.2013 13:17
bardzo lubię te gołąbki, przygotowuje je z małych liści które wcześniej mrożę, po rozmrożeniu są idealnie mięciutkie :) tym sposobem gołąbki mam raptem w 30 minut :)
gosia56 01.01.2013 12:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak