wigilijna zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    50 g.
  • wloszczyzna duża porcja

  • kilka ziaren pieprzu,sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ugotowaćwywar z włoszczyzny z dodatkiem soli i pieprzu,gdy warzywa będą miękkie przecedzić wywar (jarzyny można wykorzystać do sałatki jarzynowej lub śledziowej)i zalać umyte grzyby,gotować pod przykryciem,gdy grzyby będą miękkie,przelaćzupę przez sito,doprawić do smaku odrobiną soku z cytryny i ewentualnie solą,podawać z łazankami lub kładzionymi kluseczkami.Pokrojone grzyby w paseczki dodać do zupy albo można dać do farszu do pasztecików.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 26.10.2013 17:47
uwielbiam taką zupę
Wafelek2601 02.05.2011 14:41
robię podobnie
izapozdro 28.03.2011 20:59
pycha
stokrotka 06.12.2010 08:26
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat