Wigilijna kapusta z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kwaszona

    1 kg
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • sól i pieprz do smaku

  • olej rzepakowy

  • pieczarki

    0,5 plasterki
  • cebula podsmażona

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć do rondla.

Dodać opłukane pieczarki, i olej rzepakowy.

Dusimy kapustę na wolnym ogniu, do miękkości.

Pod koniec duszenia dodajemy zrumienioną cebulkę i przyprawy.

Chwilę jeszcze dusimy.

Nie dodajemy wody, kapusta ma sie dusić na samym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 31.03.2011 21:11
Pycha.
Izabela/bella81 06.12.2010 23:07
muszę spróbować, kapustę to tylko z grochem w wigilię jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat