Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna kapusta z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 1 kg
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól i pieprz do smaku
olej rzepakowy
pieczarki 0,5 plasterki
cebula podsmażona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna kapusta z pieczarkami

Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć do rondla.

Dodać opłukane pieczarki, i olej rzepakowy.

Dusimy kapustę na wolnym ogniu, do miękkości.

Pod koniec duszenia dodajemy zrumienioną cebulkę i przyprawy.

Chwilę jeszcze dusimy.

Nie dodajemy wody, kapusta ma sie dusić na samym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.03.2011 21:11
Pycha.
Izabela/bella81 06.12.2010 23:07
muszę spróbować, kapustę to tylko z grochem w wigilię jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak