Wigilijna kapusta z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 szklanki
  • cebula

    1 szt
  • kminek

    1/2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • masło

    5 dag
  • piperz

  • pieczarki

    50 dag
  • kapusta kiszona

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wrzącą wodą zalać kapustę kiszoną. Dodać kminek i gotować pod przykryciem pół godziny. Pieczarki umyć, pokroić w paski, cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Smażyć na oleju razem kilka minut. Pieczarki i cebulę, dodać do kapusty, masło i pieprz. Wszystko jeszcze razem gotować pod przykryciem 10 minut (aby odparowała woda), Pod koniec gotowania wsypać troszkę mąki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat