Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna kapusta z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula biała 2 szt
marchewka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4-5 szt
sól
pieprz
majeranek 1 łyżeczka
kminek 1/2 łyżeczki
olej
grzyby suszone 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna kapusta z grzybami

Grzyby suszone wsypujemy do miski i zalewamy 2-3 szklankami przegoto3wanej, gorącej wody, odstawiamy pod przykryciem na około godzinę Kapustę kiszoną kroimy, odciskamy, przekładamy do garnka i wlewamy 1-2 szklanki wody oraz wodę z grzybów. Dodajemy startą na tarce małą marchewkę, liście laurowe, ziele angielskie oraz pokrojone, wcześniej namoczone grzyby. Cebulę siekamy. Przysmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy ją do kapusty. Całość gotujemy pod przykryciem przez około godzinę. Woda w garnku powinien delikatnie przykrywać kapustę. Po około 30 minutach gotowania dodajemy kminek i majeranek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kapusta smakuje najlepiej następnego dnia po przegryzieniu się smaków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 10.02.2013 10:37
yhhh zjadłoby się :)
Sylwia26 01.01.2013 13:39
ślinka leci
dagmara020 01.01.2013 13:28
PYCHA:)
Konczi 01.01.2013 13:18
:) ja też uwielbiam tę kapustę
Magula 01.01.2013 12:59
Bez kapusty nie ma Wigilii. Uwielbiam taka, tylko my nie dodajemy marchewki.
Marta1986 01.01.2013 12:43
bardzo lubie
mela25 01.01.2013 12:34
super smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak