Wigilijna kapusta z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • grzyby suszone

    20 dag
  • kapusta kiszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby moczymy w gorącej wodzie. Gdy będą już miękkie kroimy na paski. Cebulę kroimy w plasterki. Do garnka wlewamy 3 łyżki oliwy i smażymy cebulę aż nabierze złotego koloru. Wrzucamy odciśniętą kapustę oraz namoczone grzyby wraz z zalewą. Dodajemy liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego. Następnie wlawamy tyle wywaru, aby prawie zakrył kapustę. Gotować przez około 90 minut, aż kapusta i grzyby będą miękkie. Pod koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat