Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna kapusta z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
grzyby suszone 20 dag
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna kapusta z grzybami

Grzyby moczymy w gorącej wodzie. Gdy będą już miękkie kroimy na paski. Cebulę kroimy w plasterki. Do garnka wlewamy 3 łyżki oliwy i smażymy cebulę aż nabierze złotego koloru. Wrzucamy odciśniętą kapustę oraz namoczone grzyby wraz z zalewą. Dodajemy liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego. Następnie wlawamy tyle wywaru, aby prawie zakrył kapustę. Gotować przez około 90 minut, aż kapusta i grzyby będą miękkie. Pod koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak