Wigilijna kapusta z grochem i fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • groch

    15 dkg
  • fasola

    15 dkg
  • sól

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch i fasolę zamoczyć w wodzie dzień wcześniej na noc. Z kapusty odcisnąć nadmiar kwasu, posiatkować i gotować do miękkości razem z zielem i liściem. Ugotować fasolę oraz groch, a następnie lekko rozgnieść. Wszystko razem wymieszać i przyprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 11.03.2013 09:00
smaczna jest taka kapusta
Magda24 31.12.2012 16:35
pyszna kapusta
czekoladka_m 28.12.2012 19:47
ja też taką robię:)
babajaga1969 28.12.2012 19:29
smaczne
parysek10 28.12.2012 12:40
ciekawy przepis, z fasolą jeszcze nigdy nie robiłam.
Mysiunia 28.12.2012 11:51
bardzo lubię taką kapustkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat