Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna kapusta z grochem i fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
groch 15 dkg
fasola 15 dkg
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna kapusta z grochem i fasolą

Groch i fasolę zamoczyć w wodzie dzień wcześniej na noc. Z kapusty odcisnąć nadmiar kwasu, posiatkować i gotować do miękkości razem z zielem i liściem. Ugotować fasolę oraz groch, a następnie lekko rozgnieść. Wszystko razem wymieszać i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.03.2013 09:00
smaczna jest taka kapusta
Magda24 31.12.2012 16:35
pyszna kapusta
czekoladka_m 28.12.2012 19:47
ja też taką robię:)
babajaga1969 28.12.2012 19:29
smaczne
parysek10 28.12.2012 12:40
ciekawy przepis, z fasolą jeszcze nigdy nie robiłam.
Mysiunia 28.12.2012 11:51
bardzo lubię taką kapustkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak