Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna kapusta duszona z prawdziwkami.

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
prawdziwki 50 dag
masło lub margaryna kilka łyżek
sól i pieprz do smaku

Porada

Ja użyłam mrożonych prawdziwków. Do kapusty możemy użyć suszonych grzybów, które wcześniej trzeba namoczyć. A w sezonie grzybowym użyć świeżych grzybów.

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna kapusta duszona z prawdziwkami.

1. Kapustę płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości, po tym czasie kapustę dokładnie odcedzamy.
2. Do odcedzonej kapusty dodajemy rozmrożone prawdziwki i masło. Kapustę z prawdziwkami dusimy na małym ogniu około 30 minut cały czas mieszając. Pod koniec duszenia kapustę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 11.12.2015 12:28
Dziękuję:)
Madzai 10.12.2015 09:50
O jakie pyszne :)
Damiano
Damiano 10.12.2015 09:15
pyszna kapusta
Pani Domu 10.12.2015 08:30
pysznie wygląda i jakie piękne prawdziwki
Babeczka35 10.12.2015 08:14
Dziękuję:)
Marta Ryżek-Kalkowska 09.12.2015 23:35
przepysznie wygląda.
IKrakowianka 09.12.2015 22:34
pyszna kapustka
Bernadeta1 09.12.2015 21:39
bardzo lubię taką kapustę
gusia1000 09.12.2015 20:58
Taką zrobię za 2 tygodnie.
w mojej kuchni 09.12.2015 20:21
pyszna kapusta
gosia1988 09.12.2015 19:45
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak