Wigilijna kapusta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • grzyby suszone

    2 garście
  • masło

    200 g
  • sól i pieprz

  • cukier

    do smaku
  • cebula biała

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Kapustę należy pokroić w mniejsze kawałki. Jeżeli jest bardzo kwaśna lepiej ją wymoczyć. Masło rozpuszczamy w garnku i podsmażamy na nim pokrojoną w drobne kawałeczki cebulę z dodatkiem soli i cukru. Dodajemy kapustę i wszystko razem podsmażamy. Grzyby kroimy w kawałeczki i dodajemy do kapusty. Wszystko razem dusimy dolewając wodę z moczenia grzybów. Wszystko dusimy tak długo, aż kapusta zmięknie. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 18.01.2017 15:51
Zawsze dobra.
Wacław 03.08.2016 14:46
moja ulubiona ;-)
agnieszka214 03.08.2016 14:21
moje ulubione danie
w mojej kuchni 03.08.2016 13:29
dobre smaki
Habibi 03.08.2016 13:18
Moja ukochana kapusta z grzybami :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat