Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIEWIÓRKA

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 1/2 szklanki
jajko 4 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1/3 łyzeczki
jabłka 2 sztuki
orzechy włoskie siekane 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: WIEWIÓRKA

Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,sodą i cynamonem. Dolewamy olej.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Do ciast dodajemy jabłka i posiekane orzechy.
Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach przez 60 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy się upiekło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 03.02.2016 17:30
Super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak