Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiesław Bober: Ananas grillowany z cynamonem, podany z musem z czekolady

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas 200 g
cynamon
śmietana 100 ml
czekolada gorzka 80 g
cukier puder 30 g
maliny świeże 60 g
cukier 40 g
truskawki 2 szt.
wiśnie amarena 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wiesław Bober: Ananas grillowany z cynamonem, podany z musem z czekolady

Wiesław Bober poleca:
Z ananasa wyciąć prostokąty o długości 6 cm i średnicy 1 cm, następnie grillować i doprawić cynamonem.
Śmietanę ubić i dodać do niej czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Wymieszać na jednolitą masę.
Maliny ugotować z cukrem, potem zmiksować, przetrzeć przez sito i schłodzić. Truskawki pociąć na ćwiartki. Całość wyłożyć na talerz, udekorować świeżą miętą i wiśniami amarena.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 13.04.2015 12:22
Sposób podania jest niesamowity, aż ślinka cieknie:)
mufinka79 01.07.2014 18:07
Pięknie podane :)
V_kuchareczka 01.07.2014 14:59
ależ to musi być pyszne
IwonaDD 01.07.2014 11:58
sam widok to juz poezja!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak