Wiesław Bober: Ananas grillowany z cynamonem, podany z musem z czekolady

Wiesław Bober: Ananas grillowany z cynamonem, podany z musem z czekolady

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas

    200 g
  • cynamon

  • śmietana

    100 ml
  • czekolada gorzka

    80 g
  • cukier puder

    30 g
  • maliny

    60 g
  • cukier

    40 g
  • truskawki

    2 szt.
  • wiśnie amarena

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiesław Bober poleca:
Z ananasa wyciąć prostokąty o długości 6 cm i średnicy 1 cm, następnie grillować i doprawić cynamonem.
Śmietanę ubić i dodać do niej czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Wymieszać na jednolitą masę.
Maliny ugotować z cukrem, potem zmiksować, przetrzeć przez sito i schłodzić. Truskawki pociąć na ćwiartki. Całość wyłożyć na talerz, udekorować świeżą miętą i wiśniami amarena.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iskierka.ag

13.04.2015 12:22
Sposób podania jest niesamowity, aż ślinka cieknie:)

mufinka79

01.07.2014 18:07
Pięknie podane :)

V_kuchareczka

01.07.2014 14:59
ależ to musi być pyszne

IwonaDD

01.07.2014 11:58
sam widok to juz poezja!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat